Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija bihaćki u službenoj posjeti Medžlisu IZ Bosanska Kostajnica

Muftija je upoznat od strane predsjednika medžlisa Nedžada Duranovića i glavnog imama Haris ef. Ahmića sa radom, aktivnostima i organizacijom najmanjeg medžlisa u bihaćkom muftijstvu i jednog od četiri u manjem bosansko -hercegovačkom entitetu.

Bosanska Kostajnica, 14.08.2019. – Muftija bihaćki hfz. Mehmed-ef. Kudić posjetio je Medžlis Islamske zajednice Bosanska Kostajnica, gdje je obavio i radni sastank sa Izvršnim odborom medžlisa.

Muftija je upoznat od strane predsjednika medžlisa Nedžada Duranovića i glavnog imama Haris ef. Ahmića sa radom, aktivnostima i organizacijom najmanjeg medžlisa u bihaćkom muftijstvu i jednog od četiri u manjem bosansko -hercegovačkom entitetu. Podne-namaz predvodio je muftija u Azizija džamiji, najvećoj džamiji u RS. Na podne-namazu pridružili su se ministar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi FBiH dr. Edin Ramić, potpredsjednik NSRS Senad Bratić sa pratnjom, predstavnici lokalne zajednice iz političkog života (potpredsjednik SO Kostajnica, Ismet Bosnić), predsjednik RO Merhameta Banja Luka, Jasmin Spahić i drugi gosti. Poslije podne namaza prisutni su zajednički obišli dovršene projekte u haremu džamije Azizije (parking) i u objektu medžlisa (grijanje), koji su urađeni uz finansijsku podršku federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te razgovarali o budućim projektima kako bi se harem Azizije pretvorio u islamski kulturni centar sa svim pratećim sadržajima za potrebe ovog medžlisa i džemata, za vjernike i posjetioce ovog gradića na krajnjoj sjeverozapadnoj kapiji BiH, na granici sa R. Hrvatskom.

Muftija je posjetu završio zajedničkim ručkom sa domaćinima i gostima u restoranu SRC Piralo, u vlasništvu džematlije ovog džemata Ibrahima Agarevića koji ulaže u turističke i privredne kapacitete pored rijeke Une. Muftija je čestitao glavnom  imamu i rukovodstu medžlisa na uloženom trudu i ostvarenim rezultatima rada i izrazio nadu da će i dalje raditi na ovakvim i sličnim projektima za poboljšanje uslova života Bošnjaka u ovom djelu BiH.

Izvor: Medžlis IZ Bosanska Kostajnica

More in Muftijstvo bihaćko