Povežite se s nama

Iz medija

Muftija Kudić: Muškarac je dužan lijepo se odnositi prema ženi

Ako muškarac učini nepravdu prema ženi, prije svega učinio je nepravdu prema sebi, igrajući se sa Allahovim propisom i na taj način zaboravljajući blagodat koju mu je Allah dž.š. podario

Muftija bihaćki hfz. Mehmed-ef. Kudić je u novoj Ramazanskoj poruci u programu Radija BIR ukazao na plemenitost žene i važnost lijepog i pravednog odnosa prema ženi.

– Ako muškarac učini nepravdu prema ženi, prije svega učinio je nepravdu prema sebi, igrajući se sa Allahovim propisom i na taj način zaboravljajući blagodat koju mu je Allah dž.š. podario – kaže muftija Kudić.

Važnost žene u društvu je velika, smatra muftija Kudić, o čemu posebno govori i činjenica o njenoj proaktivnoj ulozi.

 – Žena je Božiji dar na ovom svijetu, data je čovjeku da se on smiri uz nju i tako dobije priliku da čini dobra djela i lijepim odnosom prema supruzi zaradi Džennet, najljepšu nagradu za vjernika – dodaje muftija.

Poručio je da je čovjek dužan da se lijepo odnosi prema ženi.

– Ako muškarac želi vidjeti svoju pravu sliku, to će vidjeti u tome kakav je njegov odnos prema ženi, jer mu ona predstavlja svojevrsno ogledalo. Sa lijepim odnosom dolaze mnogobrojne blagodati i prilike za dobra djela koja čovjeku trebaju – zaključuje muftija Kudić.

More in Iz medija