Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bosanska Krupa


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bosanska Krupa

Muftija bihaćki hafiz Mehmef-ef. Kudić sa svojim saradnicima, boravio je u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bosanska Krupa, gdje se sastao sa rukovodstvom ovog medžlisa i imamima, a potom prisustvovao zajedničkom iftaru kojem je bio prisutan i gradonačeklnik Bosanske Krupe Armin Halitović. Na iftaru su bili priutni i članovi Izvršnog odbora medžlisa.

Rukovodstvo Medžlisa IZ Bosanska Krupa na čelu sa glavnim imamom Muhamed-ef. Begićem i predsjednikom Izvršnog odbora mr. Amirom Mehićem je informisalo muftiju Kudića o aktivnostima koje se realiziraju na kupovini prostora i izgradnji novog sjedišta Medžlisa IZ Bosanska Krupa. Ovu priliku je muftija Kudić iskoristio i uručio rukovodstvu medžlisa prilog Muftijstva bihaćkog za budući Islamski kulturni centar u Bosanskoj Krupi, te je tako muftija Kudić nakon gradonačelnika Halitovića drugi vakif ovog centra.

Iftar sa imamima je protekao u svečanoj i lijepoj atmosferi, gdje se razgovaralo i o ramazanskim aktivnostima i o ramazanu generalno.

Nakon iftara, muftija Kudić je prisustvovao teravih-namazu u Gradskoj džamiji u Bosanskoj Krupi, te se obratio prisutnim vjernicima prigodnim vazom.

“Bosanska Krupa ove godine osjeti poseban ramazanski miris. Proljeće se budi, prirodne ljepote ovog grada dolaze u cjelosti do izražaja, lijepo uređena gradska jezgra, naš narod posti i dolazi u džamiju, naš medžlis u Bosanskoj Krupi dobro planira svoje aktivnosti, pogotovo oko izgradnje Islamskog kulturnog centra i sjedišta Medžlisa. Na svim pobrojanim blagodatima, ali i onim koje nisam spomenuo, uvijek trebamo Allahu biti zahvalni. Osjećaj kojeg vjernici imaju za ramazan se ne može nadoknaditi niti zamijeniti u bilo kojem drugom dijelu godine. Zato, jer Muhammed, a.s., kada se obraćao u najavi ramazana rekao: “Dolazi vam ramazan, blagoslovljen mjesec”. Mjesec pun berićeta, vidljivih i nevidljivih blagodati i zato je on vjernicima koji praktikuju vjeru posebno drag, a drag je i onima koji ne koriste njegove blagodati u punom obimu.” – rekao je muftija Kudić.

U pratnji muftija Kudića su bili rukovodioci službi pri Muftijstvu bihaćkom mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić.


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bosanska Krupa


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg

  • Click to enlarge image c.jpg

  • Click to enlarge image d.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko