Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić posjetio bihaćkog imama Abdu ef. Rekića

Imao sam priliku komunicirati sa mnogima koji okružuju Abdu-ef. Rekića i drago mi je da svi oni imaju lijepo mišljenje o njemu kao dobrom čovjeku i vrijednom imamu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u pratnji glavnog imama Medžlisa IZ BIhać Mensur-ef. Ćehića i koordinatora za medije Nazif-ef. Horozovića, posjetio je imama džemata Turija-Vrsta Abdu-ef. Rekića. Abdo-ef. je imao zdravstvenih problema u proteklom periodu, ali je uz Božiju pomoć prevazišao zdravstvene smetnje i vratio se aktivnom radu u džematu i zajednici. U slobodnom razgovoru su razmijenili sjećanja na period pohađanja Gazi Husrev-begove medrese i iskustva kroz kojeg su prošli kao omladinci koji su po prvi put ostavljali svoje domove i školovali se u Sarajevu.

“Drago mi je da sam imao priliku da posjetim vrijednog imama Abdu-ef. Rekića i uvjerim se da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i da se u punom kapacitetu vratio svojim redovnim aktivnostima. Imao sam priliku komunicirati sa mnogima koji okružuju Abdu-ef. Rekića i drago mi je da svi oni imaju lijepo mišljenje o njemu kao dobrom čovjeku i vrijednom imamu. Dragocjeno nam je iskustvo kroz kojeg su prošli naši imami u ratu, a onda i u obnovi domovine i naših džemata i džamija, te ćemo nastojati da njihova iskustva prenesemo na mlađe generacije uvažavajući svakako vremenske okolnosti nekada i sada. Ovom prilikom čestitam džematskom odboru džemata Turija-Vrsta, koji su u protekle tri godine uložili nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka u obnovu vakufske infrastrukture, a njihovom čestitom imamu želimo puno zdravlja i mnogo uspješnih projekata u ovom džematu.” – rekao je nakon posjete muftija Kudić.

Abdo-ef. Rekić se zahvalio muftiji Kudiću i njegovim saradnicima na posjeti i na brizi o njegovom zdravlju i podršci njemu i njegovom džematu.

“Zahvalan sam našem cijenjenom muftiji, glavnom imamu i kolegi Horozoviću na posjeti. Drago mi je što naši pretpostavljeni pokazuju ovakve znakove pažnje i brige o nama imamima. Danas smo pored nezaobilaznih tema o zdravlju i aktivnostima iz džemata, razgovarali i evocirali uspomene na dane koje smo provodili u medresi kao učenici, koji su došli iz Krajine u vremenu kada se rijetko dolazilo kući, a pismo bilo jedino sredstvo komunikacije. Istakli smo, također, značaj podrške mladim imamima i učenicima medrese, kako bi se što lakše uključili u rad sa ljudima i džematske obaveze.” – izjavio je imam Rekić.

More in Muftijstvo bihaćko