Povežite se s nama

Medžlisi

Muftija Kudić razgovarao sa predstavnicima Medžlisa IZ Prijedor

Rekao sam i danas glavnom imamu i predsjedniku da je dodatna obaveza svih nas, a pogotovo rukovodstva, zatim imama i džematskih odbora u Prijedoru, da ne osramotimo naše šehide i da razvijamo zajednicu na principima pravde, dobrote i čestitosti.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je u svom uredu u Bihaću sa glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Prijedor Benjamin-ef. Hodžićem i Erminom Trnjaninom. Razgovarali su o funkcionisanju ovog medžlisa i o aktivnostima koje se trebaju realizovati u narednom periodu, te su razgovarali o vjerskom životu, pogotovo o početku nove mektebske godine i predstojećih aktivnosti povodom mjeseca mevluda.

„Medžlis IZ Prijedor je jedan od medžlisa koji egzistira u entitetu RS. Svaki pomak koji se napravi u ovom medžlisu je vrijedan naše pažnje. Imali smo značajnih problema u funkcionisanju ovog medžlisa, ali se stvari značajno popravljaju i nadamo se da će se mnogo toga dobroga desiti u narednom periodu. Drago mi je da organi ovog medžlisa nesmetano funkcionišu, da se dogovoraju projekti i kreira vizija napretka ovog medžlisa. Drago mi je da je poslovanje medžlisa u cjelosti stavljeno pod kontrolu i da je verifikacija o dobrom poslovanju došla od strane struktura koje brinu o zakonitosti poslovanja.

Nadam se da ćemo to tako i činiti i biti dosljednji nasljednici dobrih predaka.“ – poručio je muftija Kudić.

Glavni imam Benjamin-ef. Hodžić je predstavio aktivnosti medžlisa u proteklom periodu i istakao da je zadovoljan aktivnostima tokom ljeta, te da je u toku početak nove mektebske godine i da su u završnoj fazi pripreme za mjesec mevluda. Predsjednik Izvršnog odbora Ermin Trnjanin se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i istakao da Izvršni odbor redovno zasjeda, da je atmosfera unutar ovog tijela veoma pozitivna i da se nada da će se mnoge stvari popraviti i da će svi akteri unutar Islamske zajednice biti na dispoziciji i rješavati nagomilane probleme. Istakli su da očekuju više razumijevanja od predstavnika vlasti i konkretniju podršku u radu Medžlisa IZ Prijedor.

Sastanku su prisustvovali i rukovodioci službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić.

More in Medžlisi