Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić posjetio CEI Nahla Bihać

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, posjetio je Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” u Bihaću. Sa izvršnom direktoricom centra mr. Zinetom Horozović je razgovarao o aktivnostima centra, te o modalitetima moguće saradnje Nahle sa Islamskom zajednicom.

“Gospodar svjetova je čovjeka stvorio od muškarca i žene i tako je dao da svako od muškaraca i žena može doprinijeti svome društvu u resorima u kojima mogu kvalitetno djelovati. Kroz Odjel za brak i porodicu Islamske zajednice i brojne organizacije žene su dokazale da u svim segmentima mogu parirati, pa i nadmašiti muškarce. Primjer je svakako i Nahla u Bihaću. Kao muftija sam sretan što postoji ova organizacija u ovom gradu, što se osoblje ove organizacije na čelu sa mr. Zinetom Horozović trudi da ženama posebno, a onda i ostalima ponudi kvalitetan edukativni i praktični sadržaj. Nahla u Bihaću je stekla neka iskustva koja su i nama u Islamskoj zajednici potrebna, te se nadam da ćemo u narednom periodu imati zajedničke aktivnosti. Zahvaljujem direktorici Horozović na lijepom prijemu i odličnoj prezentaciji kojoj smo svjedočili.” – izjavio je muftija Kudić.

Izvršna direktorica Centra za edukaciju i istraživanje “Nahla” Bihać mr. Zineta Horozović se zahvalili muftiji Kudiću na posjeti i na veoma korisnom razgovoru, te na podršci koju pruža brojnim kvalitetnim projektima u Bihaću i cijelom Muftijstvu.

“Mi u Nahli smo počašćeni posjetom cijenjenog muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića. Od njega sam imala čast učiti i s njim sam sarađivala u više navrata i počašćena sam tom saradnjom. Danas sam sa cijenjenim muftijom obišla centar, upoznala ga sa našim aktivnostima i predstavila mu viziju Nahle i našeg budućeg djelovanja. Dvodecenijsko djelovanje Nahle i društvenog aktivizma nam daje za pravo da možemo neka naša iskustva ponuditi i drugima, a svakako je Islamska zajednica institucija koja nam je veoma značajna privatno, ali i u svakom drugom smislu, i naša je obaveza da je osnažujemo i da budemo na raspolaganju rukovodstvu zajednice kada se ukaže potreba. Do sada je nebrojeno puta ostvarena saradnja i uzajamno potpomaganje i sigurna sam da ćemo sa tom dobrom praksom nastaviti i u budućnosti. Nahla u Bihaću je ponosna zbog brojnih uspješnih projekata, odlične saradnje sa vladinim i nevladinim organizacijama i nadam se da ćemo i u budućnosti raditi na projektima od značaja za naše društvo u cjelini.”

U pratnji muftije Kudića bio je saradnik za medije Muftijstva bihaćko Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko