Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić posjetio načelnika Bosanskog Petrovca Mahmuta Jukića

Drago mi je da je saradnja Medžlisa i općine Bosanski Petrovac dobra i da rukovodstva često razgovaraju o pitanjima od zajedničkog interesa.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, boravio je u posjeti općini Bosanski Petrovac i sastao se sa načelnikom g. Mahmutom Jukićem. Mnoge su teme za razgovor, a muftija Kudić je iskoristio priliku i pozvao načelnika Jukića da prisustvuje svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja Muftijstva bihaćkog.

“Općina Bosanski Petrovac je po broju stanovnika mala općina, ali po površini i kapacitetima je veoma važna i značajna općina. Drago mi je da se načelnik Jukić i njegovi saradnici trude da građanima ovog grada pomognu i da kreiraju politike koje idu u pravcu privredne, kulturne i ekonomske stabilnosti ove općine. Kada god dođem u ovaj grad primijetim neke pomake, što mi je iskreno drago. Drago mi je da je saradnja Medžlisa i općine Bosanski Petrovac dobra i da rukovodstva često razgovaraju o pitanjima od zajedničkog interesa.” – izjavio je muftija Kudić.

Načelnik općine Bosanski Petrovac Mahmut Jukić se zahvalio muftiji Kudiću na posjeti i na njegovom odnosu prema manjim sredinama, te o redovnim posjetama i razgovorima o brojnim temama sa predstavnicima općine i medžlisa u Bosanskom Petrovcu.

“Zahvaljujem našem muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću na posjeti i pozivu da prisustvujem svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja Muftijstva bihaćkog. Čast mi je da je i naša općina učestvovala u rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog, a naš medžlis u Bosanskom Petrovcu je zaista jedan pozitivan primjer na koji način su uspjeli rješiti infrastrukturne potrebe koristeći sredstva koja dolaze sa viših nivoa i svojim prostorijama su našem gradu omogućili dodatan prostor za brojne vjerske, kulturne i edukativne susrete. Posebno mi je drago da Islamska zajednica brine o svakom čovjeku, a muftiji Kudiću sam se zahvalio što redovno posjećuje naš grad i što aktivno prati situaciju vjerskog života i što stalno insistira da se svakom čovjeku treba prići sa posebnim poštovanjem.” – rekao je načelnik Jukić.

Prijemu su prisustvovali glavni imam Medžlisa IZ Bosanski Petrovac Mirzet-ef. Spahić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić.

More in Muftijstvo bihaćko