Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa rukovodstvom Medžlisa IZ Bužim

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Bužim i susreo se sa glavnim imamom Mehmed-ef. Harčevićem i predsjednikom Medžlisa Eniz-ef. Veladžićem. Ovo je jedan u nizu radnih sastanaka koje će održati muftija Kudić sa predstavnicima medžlisa kako bi analizirali rad medžlisa u protekloj godini i sagledali mogućnost napretka u administrativno-pravnom i finansijskom, a posebno u misijskom i vjerskom segmentu.

“Danas sam sa predstavnicima Medžlisa IZ Bužim imao veoma kvalitetan i konstruktivan razgovor. Predstavili su mi svoj rad u protekloj godini i svoj program rada za narednu godinu. Razgovarali smo o pravilniku o članarini i mogućnost i način provodivosti ovog pravilnika, te o drugim pravilnicima koji su doneseni na nivou Rijaseta Islamske zajednice. Razgovarali smo i o unapređenju mektebske nastave, nastave za odrasle, funkcionisanju odjela i o drugim temama iz djelokruga rada. Medžlis IZ Bužim je u cjelosti riješio infrastrukturu, džemati su stabilni i pokrivenost stručnim kadrom je zadovoljavajuća. Naravno, važno je da se ne stane sa aktivnostima i da se unapređuje rad i pomjeraju granice.” – istakao je muftija Kudić.

U pratnji muftije Kudića je bio rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Haris-ef. Veladžić i saradnik za medije Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko