Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić u Bužimu razgovarao sa majorom Edhamom Eminićem

Major Eminić mi je prenio informacije o funkcionisanju koordinacije, o problematici s kojom se susreću i vidovima podrške koju pružaju borcima i njihovim porodicama.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je boravio u Bužimu i susreo se sa majorom Edhamom Eminićem, predsjednikom koordinacije boračkih udruženja i predsjednik udruženja „505. viteške brigade“ u Bužimu. Fokus razgovora je bio na Slobodarskim danima općine Bužim, gdje je major Eminić jedan od stubova organizacije. Razgovarali su i o saradnji na polju podrške Islamske zajednice boračkoj populaciji. Muftija Kudić je pružio podršku udruženjima i fondacijama koje brinu o demobilisanim borcima i njihovim porodicama, pogotovo o onima koji su bolesni i koji nisu u prilici da sami brinu o svojoj egzistenciji.

„Mi svi dolazimo u Bužim da se napajamo patriotizmom i pozitivnom energijom. Bužim je simbol herojstva i bastion ljubavi prema državi Bosni i Hercegovini i vjeri islamu. Naravno, često zaboravimo da ovi ljudi imaju svoje ljudske potrebe i da je potrebno, s vremena na vrijeme, i tim ljudima pružiti podršku. Razgovarao sam sa majorom Edhamom Eminićem, herojom odbrane i simbolom slobodarskih dana u Bužimu, koji i danas ima veoma važnu ulogu u ovom gradu, s obzirom da veoma uspješno koordinira aktivnostima sa organizacijama koje okupljaju boračku populaciju. Major Eminić mi je prenio informacije o funkcionisanju koordinacije, o problematici s kojom se susreću i vidovima podrške koju pružaju borcima i njihovim porodicama. Islamska zajednica pruža podršku našim džematlijama koji su u bilo kojoj potrebi, a naša ljudska, vjerska i patriotska obaveza jeste da brinemo o ljudima koji su branili našu domovinu i stavili svoje živote na branik domovine u najtežim okolnostima. Čestitao sam majoru Eminiću na organizaciji Slobadarskih dana. Ova manifestacija je od značaja za državu Bosnu i Hercegovinu, te iz godine u godinu napreduje u organizacijskom i svakom drugom smislu. To je naš narod prepoznao, a sve više i strukture vlasti na višim nivoima prepoznaju značaj ove manifestacije.“ – istakao je muftija Kudić.

Major Edham Eminić je zahvalio muftiji Kudiću na interesovanju i kontinuiranoj podršci koju Islamska zajednica pruža borcima i što kao zajednica u cjelosti konzistentno i nepokolebljivo brani interese vjere i države.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanja mr. Haris-ef. Veladžić, glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ Bužim Mehmed-ef. Harčević i Eniz-ef. Veladžić.

More in Muftijstvo bihaćko