Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa rukovodstvom Medžlisa IZ Prijedor

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa IZ Prijedor Benjamin-ef. Hodžićem i Erminom Trnjaninom. Muftija Kudić je čestitao novoizabranom predsjedniku nakon izbora za predsjednika Izvršnog odbora, te su razgovarali o aktuelnoj problematici u ovom medžlisu i o projektima koji su u pripremi.

„Pažljivo sam saslušao glavnog imama i predsjednika Medžlisa IZ Prijedor i ohrabrujuće mi je ono što sam čuo. Medžlisa IZ Prijedor je prolazio kroz veoma težak period, gdje je 1992. njegova infrastruktura potpuno uništena, a u genocidu je iskorijenjen i imamski kadar koji je bio nosilac vjerskih aktivnosti. Poslije agresije je snalaženje u radu bilo promjenljivo i danas se suočavamo sa nekim posljedicama koje su produkt naših grešaka u prošlosti. Međutim, kada krenemo da razgovaramo o projektima, kada bilježimo uzlaznu putanju u radu, to je dobar znak da su problemi iza nas i da je pred nama bolje vrijeme. Posebno mi je drago što je Prijedor nakon dužeg vremena dobio i hafiza Kur’ana Časnog kojem ćemo proučiti dovu narednog mjeseca i nadam se da će projekti o kojima smo govorili uskoro postati stvarnost i ojačati ovaj medžlis i ponuditi našem narodu bolju i kvalitetniju uslugu.“ – izjavio je muftija Kudić.

Sudionici razgovora su razmatrali prijedlog manifestacije „Prijedorska džuma“ i „Dani Hasan-ef. Škapura“, te su razgovarali o radu pogrebnog društva „Sabur“ d.o.o., o stipendiranju studenata i o finansijskom stanju ovog medžlisa. Glavni imam i predsjednik su zahvalili muftiji Kudiću na kontinuiranoj podršci svima koji doprinose boljitku života u Prijedoru.


Muftija Kudić razgovarao sa rukovodstvom Medžlisa IZ Prijedor

More in Muftijstvo bihaćko