Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić upriličio prijem za direktora Uprave za vjerske poslove hafiza dr. Mensur-ef. Malkića


„Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku upriličiti prijem za direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH hafiza dr. Mensur-ef. Malkića. Prenio sam cijenjenom direktoru stanje vjerskog života na našem muftijstvu i ocijenio sam stanje kao redovno i bez nekih posebnih otvorenih pitanja. Drago mi je da sam dobio dobre povratne informacije od cijenjenog direktora o odličnoj saradnji službi Muftijstva bihaćkog i organizacionih jedinica sa Upravom za vjerske poslove. Posebno mi je drago da sam imao priliku prenijeti direktoru Malkiću naše aktivnosti u školama hifza, o mektebskom takmičenju, o realizaciji programa povodom Dana džamija i vakufa i druge aktivnosti koje realizujemo. Zahvalan sam i našem dekanu i direktoru Hodžiću i Handanoviću, koji su danas predstavili svoje aktivnosti i istakli tačke saradnje u aktivnostima koje su u nadležnosti Uprave za vjerske poslove.“ – rekao je muftija Kudić.

Direktor Uprave za vjerske poslove hafiz dr. Mensu-ef. Malkić se zahvalio muftiji Kudiću i njegovim saradnicima na srdačnom prijemu i ugodnom razgovoru kojeg su vodili o poslovima na kojima sarađuju.

„Uvijek vrlo rado dođem u Krajinu, jer me dočekaju ljudi koji imaju veliko sce i srdačan prijem. Pa i kada ima nekih problema, rješavamo ih na obostrano zadovoljstvo. Unapređenje rada imama je više nego evidentno i primjetno na ovim prostorima, zašto sam zahvalan muftiji i njegovim saradnicima. Na polju vjerskih programa koje zajednički osmišljavamo i realiziramo imamo samo riječi hvale. Predstavio sam cijenjenom muftiji naše odjele koji djeluju pri našoj upravi i stavio na dispoziciju sve nas u onim stvarima u kojima on i njegovi saradnici smatraju da možemo dati svoj doprinos. Čestitao sam dekanu Hodžiću njegov reizbor na poziciji dekana i na aktivnostima koje sprovodi ova visokoškolska ustanova Islamske zajednice, a posebno na uspješno organiziranoj konferenciji prije nekoliko dana o značaju porodice. Direktoru medrese sam čestitao završetak školovanja u medresi još jedne generacije i poželio mu uspjeh u radu i djelovanju.“ – istakao je direktor hafiz Malkić.

Ovom prijemu su pored pomenutih prisustvovali stručni saradnik za imamet pri Upravi za vjerske poslove Bahrudin-ef. Čolo, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i saradnik za medije Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko