Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftiju Kudića posjetio premijer Unsko-sanskog kantona

Ovaj susret je bio i najava manifestacije Muftijstva bihaćkog povodom 30 godina od aktiviranja i 140 godina od postojanja.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, u svom uredu u Bihaću, razgovarao je sa premijerom Unsko-sanskog kantona mr. Mustafom Ružnićem i njegovim saradnicima. Povod ovog prijema je zahvalnost Vladi Unsko-sanskog kantona na podršci u realizaciji projekta adaptacije i rekonstrukcije zgrade Muftijstva bihaćkog. Muftija Kudić je najavio završetak radova i potpuno stavljanje u funkciju rekonstruisane zgrade Muftijstva bihaćkog i obilježavanje 30 godina od aktiviranja Muftijstva bihaćkog i 140 godina od postojanja.

“Ovo je bila prilikad se zahvalim cijenjenom premijeru Unsko-sanskog kantona mr. Mustafi Ružniću na podršci projektima Islamske zajednice. Ovaj susret je bio i najava manifestacije Muftijstva bihaćkog povodom 30 godina od aktiviranja i 140 godina od postojanja. Očekujemo dosta visokih zvanica na svečanoj akademiji na kojoj će se obratiti i naš cijenjeni reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović. Naravno, planirali smo još brojne aktivnosti sa našim džematlijama, vakifima, našim obrazovnim ustanovama i organizacionim jedinicama. Ove godine se obilježava 30. godišnjica od reaktiviranja Cazinske medrese, te ćemo i taj važan jubilej dostojno obilježiti. Zahvalio sam se cijenjenom premijeru na podršci Vlade Unsko-sanskog kantona za projekte svih vjerskih zajednica koje nisu vezane za infrastrukturu, te smo razgovarali o modalitetima buduće saradnje.” – izjavio je muftija Kudić.

Premijer Unsko-sanskog kantona mr. Mustafa Ružnić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i konstruktivnom razgovoru o dosadašnjoj saradnji, ali i modalitetima buduće saradnje.

“Zahvalan sam cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću, koji je od svog dolaska na čelo našeg muftijstva dodatno unaprijedio saradnju institucija Unsko-sanskog kantona sa Islamskom zajednicom na ovom prostoru. Vlada i Skupština Unsko-sanskog kantona su jasno opredjeljeni da svoju pomoć i podršku pruže i vjerskim zajednicama, koje su važan integrativni faktor Unsko-sanskog kantona i države Bosne i Hercegovine. Rekonstrukcija i adaptacija zgrade Muftijstva bihaćkog je ogledni primjer na koji način jedan projekat može okupiti institucije i pojedince koji su zajednički pružili podršku u kreiranju nove vrijednosti koja će biti u funkciji našeg napredovanja i za dobro budućih generacija.” – poručio je premijer Ružnić.

Prijemu su prisustvovali savjetnici premijera Husnija Kudić i Sulejman Samardžić, rukovodioci službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić, te koordinator za medije Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko