Povežite se s nama

Najave

NAJAVA: U Bihaću promocija knjige Stubovi islama dr. Rifeta Šahinovića

Stubovi islama je osma knjiga koju je napisao hafiz prof. dr. Rifet Šahinović, profesor u Cazinskoj medresi i na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Knjiga govori o stubovima islama na način da nam budu orjentiri, produhove nas i održe našu vjersku i moralnu uspravnost. Važnost ove knjige je i u tome što autor otvara sva ona pitanja koja možemo okarakterisati kao veoma osjetljiva, ali on nudi čitaocima i svoje viđenje razumijevanja istih i sve to veoma kvalitetno argumentira Kur’anom i sunnetom, što govori o njegovom širokom poznavanju ove tematike, a pogotovo kvalitetnom razumijevanju Kur’ana Časnog. Predgovor za ovu knjigu je napisao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović, dok su muftija ljubljanski mr. Nevzet-ef. Porić i Muharem ef. Omerdić uradili recenziju.

Promocija ovog djela bit će upriličena u Bihaću, u sali Muftijstva bihaćkog, u ponedjeljak, 12.2.2024. sa početkom u 18 sati. Promotori će biti muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, mr. Suad-ef. Mahmutović i autor knjige hafiz prof. dr. Rifet Šahinović.

Izdavač knjige „Stubovi islama“ autora dr. Rifeta Šahinovića je Muftijstvo bihaćko i Medresa “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” Cazin. Ispisana je na 254 stranice i predstavlja odlično štivo za sve one koji imaju želju da dubinski razumiju vrijednosti naše vjere.

More in Najave