Povežite se s nama

Aktuelnosti

Nizom aktivnosti džemat Liskovac dočekuje mjesec ramazanNizom aktivnosti džemat Liskovac dočekuje mjesec ramazan

Džemat Liskovac povodom dolaska mubarek mjeseca ramazana, organizuje u mjesecu martu prigodni program/tribine pod nazivom „U susret ramazanu“.

Cilj ovog projekta je džematlijama ali i svim prisutnim na programima/tribinama probuditi svijest i srce za dolazak mjeseca ramazana. Tako je 5.3.(subota) organizovana prva tribina na kojoj je gost predavač bio mr. Mirza ef. Mešić, imam zagrebačke džamije koji je govorio na temu „Kako pronaći dublju vezu sa Gospodarom i kako oživjeti sunnet Resulullaha a.s.“

Tribini je prisustvovao značajan broj džematlija. Nakon programa uslijedilo je druženje u džematskoj divanhani sa mr. Mirzom ef. Mešićem i Alem ef. Crnkićem glavnim imamom Medžlisa IZ Sisak, Hrvatska.

U srijedu 16.3.(srijeda) bit će uprilićena druga aktivnost odnosno mevludska svečanost povodom mubarek noći Lejletu-l-berata koju organizuju Medžlis IZ Cazin i džemat Liskovac nakon akšam namaza. Program će izvesti hor Medžlisa IZ Cazin, a prigodni vaz i nasihat kazivat će prof. hadži Izet ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići.

Posljednju treću aktivnost/tribinu džemat Liskovac će upriličiti 26.3.(subota) na kojoj će gost biti mr. Amir ef. Mahić, glavni imam MIZ Kozarac, koji će kazivati o blagodati ramazana u prizmi današnjega vremena koje je ispunjeno iskušenjima i izazovima.

 Nizom aktivnosti džemat Liskovac dočekuje mjesec ramazan

More in Aktuelnosti