Povežite se s nama

Odjel za brak i porodicu

Odjel za brak i porodicu: Paketići za mališane u Velikoj Kladuši

Na Starom gradu u Velikoj Kladušu, u nedjelju, 16.5.2021, upriličena je podjela bajramskih paketića za djecu Velike Kladuše, koja su učestvovala u realizaciji projekta „Ramazan“. Organizator i realizator ovog događaja je Odjel za brak i porodicu zajedno sa Medžlisom Islamske zajednice Velika Kladuša.

“Ovim projektom smo mališane sa cijelog područja Velike Kladuše potaknuli da na svoj način obilježe mubarek mjesec ramazana na taj način što su slali svoje crteže i video zapise na našu stranicu „Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša“. Mališane koji su sakupili najviše lajkova danas smo nagradili vrijednim nagradama, a ostale mališane nagradili prigodnim bajramskim paketićima. Prva tri mjesta, po broju lajkova, za nagradu su dobili tablet. Zahvaljujem se svim donatorima bez koji ovakav događaj po prvi puta u Velikoj Kladuši ne bi mogao biti održan.” – kazala je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša muallima Amina Makić.

Organizatori su se posebno zahvalili sponzorima: Muftijtvu bihaćkom, Namjestaj Stolarkomerc, Stolarija Kendić, Amelšeh d.o.o., Automehaničarska radnja “Spaho”. Također su se zahvallili ženama iz udruženja El-Verdu i Udruženje “Svjetlost- Nur” Velika Kladuša, koje su im pomogle u realizaciji projekta, kao i Mreži mladih Medžlisa IZ Velika Kladuša.

More in Odjel za brak i porodicu