Povežite se s nama

Ilmijja

Održana redovna sjednica Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Bihać

U ponedjeljak, 14.1.2020. u prostorijama Medžlisa IZ Sanski Most održana je redovna sjednica Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Bihać kojom je predsjedavao Omer-ef. Redžić, predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Bihać.

Izrazima dobrodošlice i prigodnim obraćanjem na samom početku su se obratili Mirza-ef. Žerić, glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most i Faris Hasanbegović, načelnik općine Sanski Most. Oni su u svojim obraćanjima istakli značaj djelovanja udruženja Ilmijje i poželjeli mnogo uspjeha u radu okružnog odbora Ilmijje Bihać.

U sklopu radnog dijela na dnevnom redu su se našle brojne teme od kojih se posebno izdvajaju pitanje izrade socijalne karte članova Udruženja, prevođenje literature, izrade pravilnika o nagradama, plaketama, zaslužnim članovima Udruženja, te prijedlog posebne nagrade “Mihrab” na Okružnom području za izrazito zaslužne članove Udruženja. Također, na sastanku je predstavljen i izvještaj o dosadašnjim aktivnosti Okružnog odbora Ilmijje Bihać, kojeg su prisutni članovi sa aklamacijom i usvojili.

Domaćin ovog sastanka je bio Selmir-ef. Hurić, predsjednik OO Ilmijje Sanski Most, a ova prilika je iskorištena da se ovo tijelo zahvali i uruči prigodan poklon dosadašnjem predsjedniku OO Ilmijje Bosanska Krupa Asmin-ef. Mahmiću. Zapisnik je vodio sekretar Udruženja Haris-ef. Japić.

More in Ilmijja