Povežite se s nama

Ilmijja

Omer-ef. Redžić izabran za predsjednika udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog

Protekle sedmice u prostorijama Muftijstva bihaćkog, održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Okružnog odbora udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog. Na dnevnom redu sjednice je bio izbor rukovodstva za naredni mandatni period, te razgovor o važnim temama iz nadležnosti ovog tijela.

Sjednicom je predsjedavao najstariji član, a to je bio prof. Ibrahim-ef. Redžić iz Cazina.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Omer-ef. Redžić iz Prijedora, što je njegov drugi uzastopni mandat na čelu udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog. Za njegovog zamjenika je izabran Selmir-ef. Hurić iz Sanskog Mosta, dok je za sekretara izabran Emsad-ef. Sadiković iz Bihaća. Za Glavni odbor ispred Okružnog odbora Muftijstva bihaćkog su predloženi Arif-ef. Erdić iz Velike Kladuše i Nedžad-ef. Omerović iz Bosanske Krupe.

“Zahvaljujem svojim kolegama iz Medžlisa IZ Prijedor koji su mi ukazali povjerenje i izabrali me za predstavnika udruženja Ilmijje iz Medžlisa IZ Prijedor, te sam zahvalan i svojim kolegama iz svih naših medžlisa koji su me podržali drugi put za redom da vodim ovo respektabilno udruženje na nivou našeg muftijstva. Predstavnici udruženja Ilmijje imaju obavezu da brinu o svojim članovima, da ukazuju na njihove probleme i da im pomognu u rješavanju istih. Koristim priliku da zahvalim i našem muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću s kojim imamo odličnu saradnju i od kojeg imamo nesebičnu podršku. Na ovom sastanku smo detaljno upoznali naše kolege o podršci koju je dalo udruženje Ilmijje i moja malenkost hafizu Amir-ef. Mahiću, koji je na udaru policijskih, sudskih i političkih struktura u entitetu RS, te smo jednoglasno iskazali našu podršku i dogovili modalitete podrške našem kolegi. Imali smo odlične diskusije i prijedloge, koje ćemo svakako uvrstiti u plan rada za naredni period.” – poručio je efendija Redžić.

Sjednici je prisustvovao i rukvodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić, koji je u ime Muftijstva bihaćkog i muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića poselamio prisutne predstavnike udruženja Ilmijje, te na kraju ove sjednice proučio dovu.

 

More in Ilmijja