Povežite se s nama

Ilmijja

Muftija Kudić razgovarao sa novoimenovanim rukovodstvom Okružnog odbora Ilmijje Bihać

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa novoizabranim predsjednikom i sekretarom Okružnog odbora udruženja Ilmijje Bihać Selmir-ef. Hurićem i Emsad-ef. Sadikovićem.

 

Predsjednik Hurić je muftiju Kudića upoznao sa aktivnostima koje sprovodi Okružni odbor udruženja Ilmije Bihać i prenio mu je impresije sa nedavno održanih susreta demobilisanih imama i imama logoraša u Sarajevu. Razgovarali su i o drugim aktivnostima i vizijama za buduće djelovanje i saradnju. Muftija Kudić je čestitao efendiji Huriću na izboru za predsjednika Okružnog odbora i poželio mu mnogo uspjeha u radu.

“Udruženje Ilmiije je važan segment rada imama unutar struktura Islamske zajednice. Smisao postojanja udruženja Ilmijje jeste da promišlja i kandiduje potrebe imama, da bude servis imamima i članovima udruženja u njihovim zahtjevima i njihovoj misiji. S toga je i naša obaveza da podržimo Ilmijju u njenom misijskom djelovanju i zalaganju za što kvalitetniji položaj imama. Drago mi je da Okružni odbor Bihać djeluje sinhronizirano, da imaju viziju i da djeluju progresivno i u interesu svojih članova. Čestitam Selmir-ef. Huriću na izboru za predsjednika Okružnog obrora i želim mu puno uspjeha u radu i djelovanju.” – izjavio je muftija Kudić. On je iskazao zadovoljstvo i dosadašnjom saradnjom udruženja Ilmijje sa Muftijstvom bihaćkim.

Selmir-ef. Hurić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i na veoma konstruktivnom i otvorenom razgovoru. On je iskazao zahvalnost njegovom prethodniku Omer-ef. Redžiću i zahvalio se kolegama koji su ga jednoglasno izabrali za predsjednika Okružnog odbora Ilmijje Bihać.

“Zahvaljujem našem cijenjenom muftiji na prijemu i na otvorenom razgovoru. Predstavio sam mu dosadašnje aktivnosti udruženja Ilmijje, prenio sam mu impresije sa nedavno održanih susreta demobilisanih imama i imama logoraša i predstavio muftiji aktivnosti oko sportskih susreta imama koje će se ove godine organizirati u Turskoj. Razgovarali smo i o aktivnijem sudjelovanju udruženja Ilmijje u donošenju odluka unutar Islamske zajednice, te o predstavljanju predstavnika Ilmijje u tijelima Muftijstva bihaćkog. Posebno mi je drago da smo dosta vremena proveli razgovarajući o vraćanju iluma (nauke) u Ilmijju, tj. razgovor o projektima edukacije, izdavanja publikacija i osnaživanje i poticanje imama za dodatnim obrazovanjem i sticanjem akademskih titula. Zahvalan sam svojim kolegama na podršci i svom prethodniku Omer-ef. Redžiću na kvalitetnom vođenju udruženja u proteklom periodu.” – izjavio je predsjednik Hurić.

 

 

 

More in Ilmijja