Povežite se s nama

Ostale vijesti

Reisu-l-ulema Kavazović ispratio hadžije i uputio im poruku

Većina hadžija sa područja Muftijstva bihaćkog danas je otputovala za Medinu, a u naredna dva dana se očekuje da sve hadžije iz Bosne i Hercegovine otputuju za Medinu, gdje će obaviti petu islamsku dužnost.

 

Iz svih gradova sa područja Bosanske krajine je jutros u sabahsko vrijeme hadžije su zajednički otputovali do Sarajeva gdje im se u džamiji Kralj Fahd u Sarajevu obratio rukovodilac Ureda za hadž i umru Dževad-ef. Hadžić i predstavio im detaljan plan putovanja, a hadžijama su podijeljeni njihovi lični dokumenti i uputstva za putovanje. Neposredno prije polaska na aerodrom i na aerodromu u Sarajevu, naše hadžije je ispratio i hajirli put im poželio i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović, što je izazvalo zahvalnost i oduševljenje hadžija, a kojima je reisu-l-ulema Kavazović uputio poruku i proučio hajir dovu.

“Hadž je zaista jedan od posebnih događaja u našim životima, imajući u vidu da posjećujemo ona mjesta na kojima su boravili Allahovi poslanici; od Ibrahima, a.s., do Muhammeda, a.s., što samo po sebi nosi određenu poruku. Siguran sam da ćete, kao i sve hadžije do sada, ponijeti najhljepše uspomene, da će vas to ojačati u vašem vjerovanju i da ćete zaslužiti Allahov oprost zbog čega ste i krenuli na ovaj put.” – kazao je reisul-ulema.

Pohvalio je temeljitu organizaciju i posvećenost Ureda za hadž i umru, a prisutnim hadžijama je poželio sretan put, ugodan boravak i hairli povratak.

“Drago mi je da je naš Ured za hadž i umru uspio na ovakav način organizovati vaš odlazak. Nadam se da ćete sa Božijom pomoći obaviti ovaj hairli put na koji ste krenuli. Upućujemo Dragom Bogu dovu za vas, vaše zdravlje i boravak na svetim mjestima, te da se vratite zdravi, ovako kako ste i krenuli.” – poručio je reisul-ulema.

More in Ostale vijesti