Povežite se s nama

Medžlisi

Sastanak reisul-uleme sa rukovodstvom MIZ Bihać i proglašenje Gradske džamije vakufom IZ

Ovom prilikom je reisul-ulema gradsku džamiju u Bihaću službeno proglasio vakufom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U okviru obilježavanja 30 godina obnovljenog rada Muftijstva bihaćkog, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas se prije džuma-namaza sastao sa rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bihać.

Domaćini su ovom prilikom predstavili svoj dosadašnji rad, razgovarali o planovima za naredni period i drugim temama koje su značajne za Zajednicu

– Presretni smo što imamo priliku ugostiti našeg vrhovnog poglavara, reisul-ulemu u njegovoj prvoj posjeti administrativno-poslovnoj zgradi Medžlisa Bihać koja se nalazi pored Gradske džamije. Nastojimo reisul-ulemi pružiti krajišku dobrodošlicu i nadam se da ćemo u najljepšem svjetlu predstaviti naš Medžlis. Naš medžlis je registrovan i kao poljoprivredni proizvođač gdje jednu parcelu od 100 dunuma kultivišemo i upravo smo poklonili cijenjenom reisu-l-ulemi i poštovanom muftiji ono što smo uspjeli dobiti od proizvoda heljde ove godine. Svakako nam je u interesu da vakufsku imovinu stavimo u potpunu funkciju. – rekao je predsjednik MIZ Bihać Samir Bećirspahić.

Ovom prilikom je reisul-ulema gradsku džamiju u Bihaću službeno proglasio vakufom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

– Znam da ste svi uložiti mnogo, od svog truda, preko vremena i imetka. Znam da ste svoju ljubav prenijeli na mjesta koja su najdraža Allahu, dž.š., to su džamije. Vi ste uz Njegovu pomoć izgradili sebi kuću u džennetu – poručio je reisul-ulema.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je prenio svoje zadovoljstvo radom ovog medžlisa, te velikim uspjesima koje je postigla zajednica u ovom gradu. Istakao je da se u narednom periodu očekuju projekti koji će služiti našem narodu poput vrtića i mektebskog centra, jer Bihać to očekuje i zaslužuje.

Neposredno prije džuma-namaza je ovim povodom upriličen prigodan program sadržan od učenja kur’anskih ajeta i interpretacije kasida.

– Povodom službenog proglašenja Gradske džamije vakufom Islamske zajednice, danas smo upriličili program koji su proučili imami MIZ Bihać i prisjetili se svih pojedinaca i organizacija koje su dale svoj doprinos kako bi ova džamija i objekat Medžlisa zasijali u punom svjetlu, a od danas bili i zvanično stavljeni na upotrebu našim članovima. – kazao je glavni imam MIZ Bihać Mensur-ef. Ćehić.

More in Medžlisi