Povežite se s nama

Medžlisi

U Cazinu proučena hafiska dova Davudu Puškaru, najmlađem hafizu u Bosni i Hercegovini

Aktivno je pred svojim muhaffizom počeo učiti Kur’an prije osamnaest mjeseci, a pred Komisijom je proučio Kur’an uz visoku ocjenu svih članova.

Hafiska dova Davudu Puškaru, najmlađem hafizu u Bosni i Hercegovini, proučena je danas u džematu Puškari u Cazinu.

Uz brojne džematlije, rodbinu i prijatelje, svečanosti su prisustvovali hafiz mr. Salih-ef. Halilović, imam Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu koji je i izaslanik reisul-uleme, te Zuhdija-ef. Handanović u svojstvu izalsanika muftije bihaćkog. Uime Medžlisa Islamske zajednice Cazin govorio je glavni imam Said-ef. Mujakić.

Kur’anske ajete su ovom prilikom učili kurra hafiz mr. Aziz-ef. Alili, glavni imam Medžlisa Zagreb, hafiz Ahmed-ef. Alili, imam Muslimanskog kulturnog centra u Ljubljani, hafiz mr. Sadrudin-ef. Išerić, imam Sultan Fatihove džamije u Sarajevu, hafiz Selim Hoši, mujezin Sultan Fatihove džamije u Sarajevu i hafiz Sulejman-ef. Hašić, imam džemata Stijena.

Dvanaestogodišnji Davud Puškar hifz je položio pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 9. novembra ove godine, a njegov muhafiz je hafiz dr. Rifet Šahinović.

Hafiz Puškar rođen je 2011. godine i sa roditeljima živi u Švicarskoj, gdje pohađa redovnu školu. Sufaru je naučio prije nego je krenuo u prvi razred, a onda uz pomoć roditelja i muallima je učio kraće sure i neke odlomke iz Kur’ana.

Aktivno je pred svojim muhaffizom počeo učiti Kur’an prije osamnaest mjeseci, a pred Komisijom je proučio Kur’an uz visoku ocjenu svih članova. Članovi komisije su pohvalili pripremu s kojom je došao pred Komisiju.

Zanimljivo je spomenuti da je dozvolu za odsustvo iz škole u Švicarskoj dobio uz opasku da je škola ponosna na njega i da im je drago što će imati jednog učenika takvog profila.

(Preporod.info)

More in Medžlisi