Povežite se s nama

Ilmijja

17. juni 2020. – Danas je delegacija okružnog odbora udruženja Ilmijje Bihać predvođena predsjednikom Omer-ef. Redžićem i predsjednikom osnovnog odbora udruženja Ilmijje Kozarac Ajdin-ef. Hrnićem posjetila predsjednika Skupštine Grada Prijedora mr. Ajdina Mešića.


Na ovom sastanku, Omer-ef. je upoznao predsjednika Mešića šta je to Udruženje Ilmijje, kao i sa ciljevima Udruženja Okružnog odbora muftijstva bihaćkog.

“Također smo prezentovali i kandidovali projekat “Govor u javnom prostoru” koji se odnosi na organizaciju stručnog seminara za imame i druge vjerske službenike. Projekat predviđa rad sa profesorima Akademije scenskih umjetnosti-glume, dikcije, govorništva i pokreta, kao i rad sa profesorima sa teoloških fakulteta u Bosni i Hercegovini.” – istakao je Omer-ef. Redžić.

Ovom prilikom delegacija Ilmijje je uručila knjigu mr. Mešiću “Reis Mehmed Džemaludin Čaušević”.

Predsjednik Skupštine Grada Prijedora mr. Ajdin Mešić se zahvalio na posjeti predstavnika Ilmijje i iskazao svoju spremnost da na bilo koji način doprinese boljem i kvalitetnijem statusu imama, pogotovo kada se radi o njihovom stručnom usavršavanju, te obećao da će podržati svaki projekat koji teži da ojača kapacitete naše zajednice.

More in Ilmijja