Povežite se s nama

Ilmijja

Posjeta predstavnika Evropske mirovne misije predsjedniku udruženja Ilmijje Omer-ef. Redžiću

U četvrtak, 20.8.2020. godine članovi Eufora- Lot Chile, predstavnici mirovne misije u Europi, posjetili su predsjednika Ilmijje Okružnog odbora Muftijstva bihaćkog u Prijedoru Omer-ef. Redžića.

Tema razgovora su bili uloge vjerskih službenika u društvenim procesima, otežavajućim okolnostima u društvu, uloga imama kao službenika islamske zajednice u BiH. Kroz razgovor je posebno naglašen značaj koje vjerske zajednice imaju u našim društvima kao i činjenicu da su imami Islamske zajednice u BiH zaista istinski partneri državi u svim procesima, ne samo onim religijskim, nego i socijalnim, kulturnim, te humanitarnim.

Predsjednik okružnog odbora Omer-ef. Redžić skrenuo je pažnju na potrebu da država koristi potencijale koje religijske zajednice posjeduju kroz svoju infrastrukturu, a za dobrobit cijelog društva.

Predsjednik Ilmijje je predstavio projekat seminara za vjerske službenike Okružnog odbora udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog, a kojeg je podržao OSCE i na kojem će prisustvovati i članovi ovog tima.

Ispred Eufor-a odnosno Lot Team Chile su bili Marye Rodriguez te Mauro Carvallo koji su se zahvalili predsjedniku udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog na prijemu i otvorenom razgovoru, te podržali aktivnosti koje sprovodi udruženje Ilmijje sa vjerskim službenicima.

More in Ilmijja