Povežite se s nama

Odjel za brak i porodicu

Članice Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Cazin dostavile donaciju porodilištu u Bihaću

Donacija se sastojala od dekica za bebe, pelene, benkice, plahte i potom su prigodnim poklonima i osvježavajućom hranom i pićem počastile porodilje koje se trenutno nalaze na ležanju u bolnici.

Humanost i podrška članovima društva koji vlastitim zalaganjem i odricanjem daju doprinos razvoju čovječanstva je posebnost koju imaju svjesni ljudi našeg društva. Članice Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Cazin su posjetile porodilište kantonalne bolnice “dr. Irfan LJubijankić” u Bihaću i tim povodom uručile vrijednu donaciju koja će olakšati rad osoblja na ovom odjelu i pružiti bolju uslugu porodiljama koje se nalaze na ovom odjelu.

“Mi u Odjelu za brak i porodicu Medžlisa IZ Cazin posebnu brigu posvećujemo ulozi majke, jer su one te koje na svojim plećima nose rađanje i teret budućih pokoljenja. S obzirom da je jedna od naših članica nedavno bila porodilja koja je boravila u porodililištu kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijanić u Bihaću, odlučili smo pokrenuti akciju i pomoći osoblju koje brine o majkama porodiljama da im pruže još kvalitetniju uslugu. Donacija se sastojala od dekica za bebe, pelene, benkice, plahte i potom su prigodnim poklonima i osvježavajućom hranom i pićem počastile porodilje koje se trenutno nalaze na ležanju u bolnici. Zahvaljujem svim našim članicama i simpatizerkama, te našem glavnom imamu, koji su se odazvali ovoj akciji. Prikupili smo preko 3500 KM.” – poručila je muallima Alma Šahinović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Cazin.

Odjel za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog njeguje veoma intenzivnu komunikaciju sa odjelom za porodilište u kantonalnoj bolnici “dr. Irfan LJubijankić” u Bihaću, gdje su i do sada realizirale aktivnosti od značaja za porodilje, želeći na takav način ispuniti primarni cilj misije Odjela za brak i porodicu, a to je podrška ženi u svim njenim potrebama.

“Porodica je glavna karika u opstanku naše šire životne zajednice, te je svako pitanje koje ima veze sa porodicom prioritet u radu Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog. Zbog toga su i naše koordinatorice odjela iz Cazina pripremile ovu donaciju namijenjenu ženama porodiljama u našem porodilištu, koje na jedinstven i poseban način čuvaju porodicu i jačaju njen uticaj. zahvalna sam cijenjenom muftiji Kudiću i koordinatorici Šahinović i svima koji su učestvovali u ovoj akciji vrijednoj našeg poštovanja. Naša saradnja sa odjelom za ginekologiju i akušerstvo ove zdravstvene ustanove je intenzivna i drago nam je što doprinosimo boljim uvjetima pacijenata na ovom odjelu u skladu sa našim mogućnostima.” – poručila je mr. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog.

Uprava bolnice i zaposlenici odjela za porodilište su izrazili zahvalanost Odjelu za brak i porodicu Medžlisa IZ Cazin na ovoj donaciji i istakli značaj ovakvih akcija koje imaju za cilj da pruže podršku njihovom radu sa porodiljama i ženama koje borave na odjelu za ginekologiju i akušerstvo, pogotovo što se na takav način simbolično skreće pažnja na značaj prirodnog priraštaja i njegovanje majčinstva

“ZU kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać iskazuje veliku zahvalnost Odjelu za brak i porodicu Medžlisa IZ Cazin na ovoj velikodušnoj donaciji, koja je namijenjena trudnicama i porodiljama koje se trenutno nalaze u našoj ustanovi. Svi zaposleni u našoj ustanovi nastoje pružiti maksimalnu podršku kod boravka trudnica i porodilja u odjelu za ginekologiju i akušerstvo, a pogotovo ženama u prvim danima majčinstva. Svjesni smo problema negativnog trenda prirodnog priraštaja i smatramo da cijela zajednica treba ovoj problematici posvetiti dosta više pažnje. Još jednom u ime naše ustanove izražavam zahvalnost Odjelu za brak i porodicu i Muftijstvu bihaćkom na ovom izuzetnom gestu.” – izjavila je Aida Bajrić, načelnica Kabineta direktora ZU Kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać.

Ajetom iz Kur’ana Časnog “Ko bude razlogom da se jedan život sačuva kao da je cijeli svijet sačuvao” Gospodar nas podsjeća na značaj i vrijednost jednog živog bića. S toga nas često treba poticati da sa velikom empatijom i brižnim odnosom trebamo komunicirati sa onima koje na ovaj svijet donose novi život i na takav način daju smisao postojanja svijetu u kojem živimo.

Donacija se sastojala od dekica za bebe, pelene, benkice, plahte i potom su prigodnim poklonima i osvježavajućom hranom i pićem počastile porodilje koje se trenutno nalaze na ležanju u bolnici.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini preko svojih odjela realizira brojne aktivnosti od značaja za društvo u cjelini. Majčinstvo je časna i iznimno značajna uloga, a promocija majčinstva i podrška majkama je primarna zadaća svih aktera društvenog života. Jedan primjer iz Muftijstva bihaćkog nas podsjeća na vrijednost zalaganja da se olakša i pomogne porodiljama i da se na takav način izrazi podrška majčinstvu i prirodnom priraštaju u našoj domovini.

More in Odjel za brak i porodicu