Povežite se s nama

Odjel za brak i porodicu

Mr. Šuhra Terzić u posjeti Cazinskoj medresi

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog mr. Šuhra Terzić, posjetila je medresu “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu i razgovarala sa direktorom medrese prof. Zuhdijom Handanovićem i novoimenovanom koordinatoricom ovog odjela za Cazinsku medresu mr. Sabahom Osmančević. Ovo je bila prilika da mr. Terzić prenese direktoru Handanoviću i koordinatorici Osmančević informacije o aktivnostima koje provodi Odjel za brak i porodicu i prenese očekivanja kada je u pitanju rad odjela u medresi u narednom periodu.

“Zahvaljujem se direktoru medrese prof. Zuhdiji Handanoviću s kojim smo upravo razgovarali, te što je prihvatio sve ono što smo kandidirali od aktivnosti i projekata i obećao svesrdnu podršku. Iskoristila sam priliku da se zahvalim dosadašnjoj koordinatorici Vildani Šarić, te sam izrazila dobrodošlicu novoj koordinatorici Sabahi Osmančević. Rad koordinatorica medrese bazira se na rad sa učenicama, gdje se fokus stavlja na odgojnu dimenziju, podršci učenicama u njihovim životnim izazovima, te pripremi za životne zadatke koje ih čekaju u životu. Veliki se potencijal se može primijetiti kod ovih djevojaka, a naša je obaveza da ih usmjeravamo i inspirativno djelujemo na njihove životne odluke i usmjerenja. Nadam se da ćemo zajedno sa našom koordinatoricom, a uz podršku uprave medrese, postići željene ciljeve i da će naš odjel zaživjeti onako kako je to prvobitno i planirano.” – naglasila je mr. Terzić.

Direktor Handanović i koordinatorica Osmančević su se zahvalili mr. Šuhri Terzić na posjeti i na njenom predanom radu i afirmaciji Odjela za brak i porodicu u medresi “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu.

More in Odjel za brak i porodicu