Povežite se s nama

Ilmijja

Delegacija Okružnog odbora Ilmijje Bihać kod premijera USK

Delegacija Okružnog odbora udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog posjetila je premijera Vlade Unsko-sanskog kantona g. Mustafu Ružnića. Delegaciju Okružnog odbora činili su: Omer-ef. Redžić, predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Muftijstva bihaćkog, Selmir-ef. Hurić, kordinator za komunikaciju za nevladin sektor OO, Haris-ef. Japić, sekretar OO i Asmin-ef. Mahmić, član OO Ilmijje Bihać.

Delegicija Ilmijje je premijeru Ružniću predstavila Udruženje Ilmijje i aktivnosti na kojima Okružni odbor radi, te su izrazili očekivanja da će u budućnosti Okružni odbor imati podršku i Vlade USK-a za projekte od posebnog značaja. Također su istakli da mnogi imami u penziji žive težak penzionerski život i da bi bilo veoma korisno kada bi Vlada kantona našla mogućnost da se toj kategoriji članova udruženja Ilmijje pomogne u njihovim penzionerskim danima. Oni su naglasili da ni malo bolji status nemaju ni vjerski službenici drugih konfesija, što se također treba promijeniti i poboljšati.

Također, delegacija je upoznala premijera sa nakanom udruženja Ilmijje da pomogne imamima da se dodatno školuju i usavršavaju, kako u oblasti islamskih nauka tako i u drugim oblastima u cilju da pomognu imamima da napreduju i postanu konkurentniji na tržištu rada i da svoje vidike stalno proširuju, te da osnažuju vlastite kompetencije.

Premijer Ružnić je istakao da Vlada USK-a u skladu sa svojim mogućnostima ima tradiciju pomaganja vjerskim službenicima, pogotovo onima koji su potrebni. On je podržao nakanu udruženja Ilmijje o podršci imamima za njihovo daljnje školovanje i istakao da će Vlada podržati sve ono što je dobro i kvalitetno.

More in Ilmijja