Povežite se s nama

Odjel za brak i porodicu

Mr. Terzić održala predavanje pripadnicama Oružanih snaga u kasarni u Bihaću

Iskoristila sam priliku i podsjetila sve prisutne na značaj mjeseca ramazana, te na njegove neizmjerne blagodati.

K

oorinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog mr. Šuhra Terzić, posjetila je kasarnu “Adil Bešić” u Bihaću i susrela se sa pripadnicama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te s njima razgovarala o nadolazećem mubarek mjesecu ramazanu i planiranim aktivnosti. Mr. Terzić je dočekao imam u kasarni “Adil Bešić” Enver-ef. Merdić i koordinatorica kaplara Dina Salihović. Članice hora Islamskog pedagoškog fakulteta su proučile nekoliko ilahija o ramazanu i tako dodatno uljepšale prelijepu atmosferu koja je dominirala ovim događajem.

“Već nekoliko godina uzastopno družimo se u lijepom predramazanskom ambijentu sa pripadnicama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću. Za to posebno zahvaljujem Enver ef. Merdiću, koji nastoji osvježiti sjećanje na doček najdražeg gosta, koji uveliko kuca na naša vrata, pa smo tako i ovaj put, dio aktivnosti našeg Odjela podijelile i sa ovim divnim ženama. Zahvalna sam i našoj koordinatorici odjela Dini Salihović, koja inicira zajedno sa imamom brojne lijepe aktivnosti. Iskoristila sam priliku i podsjetila sve prisutne na značaj mjeseca ramazana, te na njegove neizmjerne blagodati. Uvijek se iznova radujemo ramazanu i bez obzira na fizičku opterećenost nas žena tokom mjeseca ramazana, njegova atmosfera i obećana nagrada nas preusmjerava da se fokusiramo na duhovne vrijednosti koje nosi sa sobom ovaj blagoslovljeni mjesec.” – istakla je mr. Terzić.

Nakon što je završio planirani program, žene su izrazile veliko zadovoljstvo i zahvalnost za organizaciju ovakvog događaja i nastavile druženje u prijatnoj atmosferi.

More in Odjel za brak i porodicu