Povežite se s nama

Odjel za brak i porodicu

Savjetovalište Medžlisa IZ Bihać imalo preko 850 tretmana

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Bihać, pokrenuo je početkom 2020. godine Savjetovalište za brak i porodicu, što u širem smislu podrazumijeva individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Savjetovalište je otvoreno s ciljem afirmacije braka i porodice, odnosno pružanjem podrške i savjetavanja mladih prije stupanja u brak, pomaganja bračnim partnerima da prevaziđu krize i nesuglasice, te s ciljem pružanja pojedinačne ili grupne podrške svim članovima porodice kroz individualna i grupna savjetovanja, seminare i radionice.

“Do sada smo imali preko 850 savjetovanja, te smo u proteklom periodu dobili najbolje ocijenjeno savjetovalište na području cijele Islamske zajednice. Zahvaljujem se svojoj prethodnici mr. Zineti Horozović, koja je dala svoj veliki doprinos u afirmaciji ovog savjetovališta. Veliki doprinos Savjetovalištu su dali i saradnici; glavni imam Mensur-ef. Ćehić i psiholog-terapeut Nejra Nesimović, koji su ostvarili odlične rezultate na polju savjetovanja. Svega ovoga ne bi bilo bez Rijaseta Islamske zajdnice i Odjela za brak i porodicu na čijem je čelu dr. Safija Malkić i koja je uz podršku našeg reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića i našeg cijenjenog muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića bila najveća podrška ovom projektu. U narednom periodu ćemo još intenzivnije se posvetiti ovom projektu, jer smo u proteklom periodu vidjeli kolika je važnost ovog projekta za naš narod.” – poručila je voditeljica Savjetovališta mr. Šuhra Terzić, napominjući da su se kontakt informacije za prijavu na savjetovalište promijenili i da će savjetovalište ispuniti svoju misiju zbog koje postoji. Također, mr. Šuhra skreće pažnju da je diskrecija zagarantovana i da su imena i prezimena, te sadržaj savjetovanja isključivo dostupni voditeljici i terapeutima i nikome više.

 Svi koji su zainteresirani da se prijave i na ondividualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima neka kontaktiraju voditeljicu savjetovališta na broj telefona 061 910 334 ili na mail: savjetovaliste.medzlisbihac@gmail.com i na takav način rezervišu svoj termin.

More in Odjel za brak i porodicu