Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić posjetio načelnika i Medžlis IZ Sanski Most

Muftija Kudić je iskoristio priliku da upozna načelnika Hasanbegovića o skorom otvorenju rekonstruisane zgrade Muftijstva bihaćkog u čijoj rekonstrukciji je učestvovala i Općina Sanski Most, na čemu je iskazao posebnu zahvalnost, istakavši kako je Općina Sanski Most među prvima pružila podršku ovom projektu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić posjetio je danas Općinu Sanski Most, te se u okviru posjete susreo i sa općinskim načelnikom Farisom Hasanbegovićem. Ovom prilikom razgovarano je o saradnji Općine Sanski Most sa Medžlisom Islamske zajednice Sanski Most, kao i sa Muftijstvom bihaćkim. Muftija Kudić je iskoristio priliku da upozna načelnika Hasanbegovića o skorom otvorenju rekonstruisane zgrade Muftijstva bihaćkog u čijoj rekonstrukciji je učestvovala i Općina Sanski Most, na čemu je iskazao posebnu zahvalnost, istakavši kako je Općina Sanski Most među prvima pružila podršku ovom projektu. Zbog toga je ovaj sastanak iskorišten i da muftija Kudić uruči pozivnicu načelniku Hasanbegoviću na svečano otvorenje rekonstruisanje zgrade.

Načelnik općine Sanski Most je izrazio dobrodošlicu i zahvalio muftiji Kudiću na posjeti, istakavši kako općina Sanski Most ima odličnu saradnju sa sanskim Medžlisom, te da na različite načine podržava njihove projekte. Inače sastanku su prisustvovali i glavni sanski imam Mirza ef. Žerić i predsjednik Medžlisa Sanski Most Mirnes Alagić. Na kraju posjete, na obostrano zadovoljstvo, istaknuta je uspješna dosadašnja saradnja koja je ostvarena na brojnim projektima, koja će se nastaviti i u budućem periodu. Inače, svečanost otvorenja rekonstruisane zgrade Muftijstva bihaćkog, na kojoj će biti obilježeno 30 godina od aktiviranja Muftijstva bihaćkog i 140 godina od njegovog postojanja, biće upriličeno 7. decembra 2023. godine.

Prethodno su muftija Kudić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić posjetili Medžlis Islamske zajednice Sanski Most gdje su se sastali sa rukovodstvom ovog medžlisa. Razgovarali su o aktuelnostima u ovom medžlisu sa posebnim fokusom na završetak vakufskog tržnog centra i misijskog djelovanja Islamske zajednice u našim džematima ovog medžlisa.

More in Muftijstvo bihaćko