Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić sa gradonačelnikom Ogreševićem: Međusobno poštovanje nas čini snažnim

Drago nam je da je gradonačelnik kao i do sada stava da je Islamska zajednica partner institucijama države Bosne i Hercegovine u svemu onome što je dobro i korisno za naš narod i građene Bosne i Hercegovine.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima je posjetio gradonačelnika Cazina mr. Nermina Ogreševića. Ova posjeta dolazi u vrijeme kada Muftijstvo bihaćko obilježava 30 godina od osnivanja. Muftija Kudić se zahvalio gradonačelniku Ogreševiću što je Gradska uprava u Cazinu podržala rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Muftijstva bihaćkog u Bihaću i pozvao je gradonačelnika da prisustvuje svečanoj akademiji, koja će biti održana 7. decembra 2023. godine.

„U sklopu pripreme za obilježavanje 30 godina od osnivanja Muftijstva bihaćkog i 140 godina od imenovanjem prvog bihaćkog muftije, imao sam potrebu da se lično zahvalim svim onim predstavnicima institucija koji su dali svoj doprinos u rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog u Bihaću i s kojima Muftijstvo bihaćko i Islamska zajednica generalo ima dobru saradnju. Grad Cazin i gradonačelnik Ogrešević je cijelo vrijeme podrška projektima Islamske zajednice na čemu sam mu posebno zahvalan. Drago mi je da je na ovom prijemu prisustvovala i gospođa Mirsada Mujadžić, koja je ponudila odlično rješenje za izgled jedinstvene fasade na našoj zgradi, a koja je autor brojnih lijepih zdanja koje danas možemo vidjeti u Cazinu. Trenutno je u završnoj fazi rekonstrukcija Gradske džamije u Cazinu kao i prostorije u džematu Stara medresa. Drago nam je da je gradonačelnik kao i do sada stava da je Islamska zajednica partner institucijama države Bosne i Hercegovine u svemu onome što je dobro i korisno za naš narod i građene Bosne i Hercegovine.“ – izjavio je muftija Kudić.

Gradonačelnik Cazina mr. Nermin Ogrešević je iskazao dobrodošlicu muftiji Kudiću i njegovim saradnicima i istakao zadovoljstvo odličnom saradnjom Gradske uprave Cazin sa Islamskom zajednicom, a posebno sa Medžlisom IZ Cazin.

„Veoma je važna saradnja i razgovor svih aktera društvenog života na nekom području. Dugo sam prisutan kao gradonačelnik i kao predsjednik političke stranke među našim narodom i smatram da kada god smo postigli dobru saradnju sa predstavnicima institucija da je uvijek naš tzv. običan čovjek imao od toga koristi, a sistem smo uspjeli ojačati i staviti u funkciju građanima. Islamska zajednica ima svoje djelovanje i svoj način funkcionisanja i naša je obaveza kao lokalna zajednica i kao odgovorni ljudi da u skladu sa mogućnostima podržimo projekte Islamske zajednice. Objekti Islamske zajednice u Cazinu koji se rekonstruišu i koji se iznova prave su ukras našeg grada i zbog toga naš grad dobiva na lijepom izgledu, a naši građani na kvaliteti usluge koje im pruža Islamska zajednica. Čestitam muftiji Kudiću i svim članovima Islamske zajednice Muftijstva bihaćkog povodom ovog jubileja, tj. 30 godina od osnivanja Muftijstva bihaćkog.“ – rekao je gradonačelnik Ogrešević.

Prijemu su prisustvovali glavni imam Medžlisa IZ Cazin Said-ef. Mujakić i arhitekta Mirsada Mujadžić, kao i rukovodioci službi pri Muftijstvu bihaćkom Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić, te saradnik za medije Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko