Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa direktorom Studentskog centra Islamske zajednice

Pogotovo mi je drago kada čujem od naših studenata koji borave u ovom domu da su zadovoljni, da usluge koja im se pružaju zadovoljavaju najveće standarde i da osoblje koje brine o njima postupa profesionalno i brižno.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić razgovarao je u svom uredu u Bihaću sa Ismail-ef. Smajlovićem, direktorom Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Razgovarali su o projektima koje studentski centar realizira u sklopu svojih aktivnosti, o planovima širenja kapaciteta i modalitetima saradnje između Studentskog centra i Muftijstva bihaćkog.

“Studentski centar Islamske zajednice je jedna u nizu pozitivnih priča naše zajednice gdje smo izgradnjom ovog objekta ponudili prije svega jedno sistemsko rješenje za studente Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, ali i za studente drugih fakulteta koji dolaze izvan Sarajeva. Pogotovo mi je drago kada čujem od naših studenata koji borave u ovom domu da su zadovoljni, da usluge koja im se pružaju zadovoljavaju najveće standarde i da osoblje koje brine o njima postupa profesionalno i brižno. Čestitam direktoru Smajloviću na kontinuitetu dobre prakse u saradnji sa svim strukturama Islamske zajednice i državnih institucija svih nivoa kako bi kvalitet usluga koje pruža ova ustanova bile u stalnom usponu.” – istakao je muftija Kudić.

Ismail-ef. Smajlović je u svom obraćanju istakao da je njegova saradnja sa muftijom Kudićem i institucijama i ustanovama Islamske zajednice i države Bosne i Hercegovine sa ovih prostora iznimno kvalitetna i dobra, te je čestitao muftiji Kudiću 30 godina od osnivanja Muftijstva bihaćkog. Direktor Smajlović je uputio poziv za prisustvo svečanom programu povodom obilježavanja pet godina uspješnog rada Studentskog centra.

“Danas sam u Bihaću razgovarao sa muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem i njegovim saradnicima, te sam imao priliku da se sastanem sa čelnim ljudima ovog kantona i nekih općina. Drago mi je da razumiju naša nastojanja i težnje da unaprijedimo rad Studentskog centra Islamske zajednice, da proširimo njegove kapacitete i da povećamo kvalitet usluge, koja je, bez pretjerivanja, izuzetno dobra. U našem domu imamo dvije stotine studenata iz cijele Bosne i Hercegovine i sa svih naših fakulteta. U narednom periodu ćemo raditi na nekim značajnim infrastrukturnim projektima pored samog Studentskog centra, ali isto tako pokušati povećati kapacitet kako bi uspjeli odgovoriti zahtjevima koji nam dolaze svake godine kada primamo studente u dom. Koristim se prilikom da čestitam muftiji Kudiću i svim vjernicima Muftijstva bihaćkog 30. godišnjicu od osnivanja ovog muftijstva i želim im mnogo uspjeha i ustrajnosti u dobru!” – poručio je direktor Smajlović.

Ovom prijemu su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić, g. Osman Muratović, stručni saradnik za dom Studentskog centra.

More in Muftijstvo bihaćko