Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa direktorom Vakufske direkcije

Vakufska direkcija na čelu sa direktorom hafizom Zajimovićem je imala izuzetno veliki doprinos da se uspješno završi priča oko višemilionske investicije u vakufski tržni centar u Sanskom Mostu. Zahvalan sam mu i na podršci za obnovu i adaptaciju ove zgrade.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću ugostio direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiza dr. Senaida Zajimovića. Razgovarali su o utiscima i iskustvima nakon rekonstrukcije i adaptacije zgrade Muftijstva, o projektima koji su aktuelni i o nekim otvorenim situacijama koje bi trebalo završiti kada su u pitanju procedure i odluke u Muftijstvu bihaćkom.

“Sa hafizom Zajimovićem se poznajem iz medresanskih dana i od tada uvijek imamo intenzivnu saradnju i lijep odnos. Zahvalio sam mu se za sve što je Vakufska direkcija uradila za infrastrukturne projekte Muftijstva bihaćkog, što smo u proteklom periodu završili nekoliko važnih pravnih i proceduralnih pitanja koja nisu bila u cjelosti završena. Vakufska direkcija na čelu sa direktorom hafizom Zajimovićem je imala izuzetno veliki doprinos da se uspješno završi priča oko višemilionske investicije u vakufski tržni centar u Sanskom Mostu. Zahvalan sam mu i na podršci za obnovu i adaptaciju ove zgrade.” – poručio je muftija Kudić.

Svoje zadovoljstvo boravkom u Bihaću nije skrivao ni direktor Vakufske direkcije hafiz dr. Senaid Zajimović. On je pohvalio odnos kojeg ima Muftijstvo bihaćko i muftija Kudić prema vakufu i Vakufskoj direkciji, te je čestitao na dinamici i aktivnostima ovog muftijstva.

“Vakufska direkcija je servis našim džematima, medžlisima, muftijstvima i na usluzi je cijeloj zajednici. Mi nismo ustanova koja ima neke svoje fondove kojima raspolaže, ali ono što radimo jeste da nastojimo približiti potrebe naše zajednice našim prijateljima i donatorima. Čestitam našem muftiji hafizu Kudiću na velikim naporima koje ulaže da unaprijedi funkciju vakufa i osnaži vakuf na području svog muftiluka. Čestitam mu posebno na obnovi ove zgrade koja je danas na ponos cijeloj zajednici, te predstavlja danas biser ovog lijepog grada.” – rekao je direktor hafiz Zajimović.

Muftija Kudić je ovom prilikom direktoru Zajimoviću uručio zahvalnicu za podršku u rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog.

Na ovom prijemu, prisutni su bili stručni savjetnik za pravne poslove Vakufske direkcije Huso Salihović, rukovodioci Službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić, te saradnik za medije Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko