Povežite se s nama

Medžlisi

Muftija Kudić u radnoj posjeti Medžlisu IZ Prijedor: Apelujem na vlast da češće posjećuje povratnike

Apelujem i na Bošnjake koji obnašaju vlast da se aktivnije pozabave sigurnosti naših imama i džematlija u manjem bh entitetu

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u pratnji rukovodioca za vjerske poslove i obrazovanje mr. Haris-ef. Veladžića, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Prijedor i razgovorao sa rukovodstvom ovog medžlisa. Razgovarali su o evidentnom napretku u radu Medžlisa IZ Prijedor, te o otežavajućim okolnostima života i djelovanja uslijed povećanih međunacionalnih tenzija u bosanskohercegovačkom entitetu RS, što se svakako odražava najviše na imame i džematlije.

“Imao sam priliku razgovarati sa rukovodstvom Medžlisa IZ Prijedor i njihovom predanom radu na unapređenju rada i djelovanja Islamske zajednice na ovom području. Došao sam da im još jednom izrazim podršku, kao i našem narodu koji se nalazi na ovom prostoru. Uslijed veoma složene i napete situacije, svjestan sam da je sigurnost ovih ljudi upitna i da s vremena na vrijeme se ta sigurnost uvijek narušava od strane izgrednika, ali uz blagoslov i odobravanje nalogodavaca, dok se vrlo rijetko adekvatno reaguje od strane policije, tužilaštva i suda. Apelujem i na Bošnjake koji obnašaju vlast da se aktivnije pozabave sigurnosti naših imama i džematlija u manjem bh entitetu, te da koriste svoje pozicije da što više borave među našim narodom i pružaju im sve vidove neophodne pomoći.” – poručio je muftija Kudić.

Glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ Prijedor, te predsjednik udruženja Ilmijje Prijedor Benjamin-ef. Hodžić, Ermin Trnjanin i Omer-ef. Redžić su iskazali toplu dobrodošlicu muftiji Kudiću i mr. Veladžiću, te iskazali zahvalnost za brigu i nastojanje da se razumije situacija i na vrijeme i adekvatno pruži podrška. Istakli su da Medžlis IZ Prijedor, pored brojnih prepreka i izazova, ima i kvalitetnih rezultata i da nastoje kroz naše džemate u Prijedoru da dođu do svakog džematlije i odgovore na njihove potrebe i zahtjeve, što je smisao djelovanja Islamske zajednice – poručeno je sa ovog sastanka.

More in Medžlisi