Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftiju Kudića posjetio imam džemata Maljevac Admir ef. Muhić

Prirodno je zbog svih navedenih okolnosti da Krajina i Krajišnici budu najvažnija podrška na tom putu i nadam se da ćemo odgovoriti zahtjevima koji se pred nas stavljaju

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je u svom uredu u Bihaću sa Admir-ef. Muhićem, imamom u džematu Maljevac, Medžlis Islamske zajednice Karlovac, Mešihat IZ u Hrvatskoj. Razgovarali su o modalitetima podrške Muftijstva bihaćkog i njegovih organizacionih jedinica projektu izgradnje Islamskog centra u Maljevcu, gdje je 1. maja 2023. godine položen kamen temeljac. U pratnji efendija Muhića je bio i aktivista džemata g. Feho Kendić.

„Džemat Maljevac je po svom geografskom položaju veoma blizu Muftijstvu bihaćkom, tj. Medžlisu Islamske zajednice Velika Kladuša. Maljevac od Velike Kladuše dijeli samo administrativna granica dvije zemlje, a vjernici s jedne i druge strane granice su međusobno povezani vjerskim, nacionalnim i porodičnim vezama. Obradovala nas je informacija da će u ovom mjestu biti sagrađen jedan takav objektat, koji će služiti ne samo vjernicima u Hrvatskoj i Maljevcu, već i našem narodu koji prolazi na svom putu prema domovini i iz domovine prolaze kroz Maljevac i koji može svoje potrebe zadovoljiti u ovom centru. Drago mi je da su poduzete brojne aktivnosti na sakupljanju finansijskih sredstava za izgradnju centra. Prirodno je zbog svih navedenih okolnosti da Krajina i Krajišnici budu najvažnija podrška na tom putu i nadam se da ćemo odgovoriti zahtjevima koji se pred nas stavljaju kada je u pitanju ovaj važan i strateški bitan projekat.“ – poručio je muftija Kudić.

Admir-ef. Muhić je iskazao zahvalnost muftiji Kudiću na prijemu i na korisnim savjetima, te na veoma konstruktivnim prijedlozima utemeljenim na iskustvu velikih projekata Muftijstva bihaćkog.

„Velika je čast posjetiti muftiju bihaćkog, jer smo mi u svakom pogledu naslonjeni na narod i područje Krajine. Zahvaljujem cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću na ovom prijemu, na savjetima koje nam je dao na osnovu njegovog iskustva izgradnje velikih infrastrukturnih projekata Islamske zajednice u kojima je učestvovao. Poduzeli smo do sada niz aktivnosti i svaki korak kojeg napravimo jeste korak koji nas približava ostvarenju našeg sna, a to je Islamski centar u Maljevcu. Velikodušnost našeg domaćina nas nije iznenadila, ali nas uvijek impresionira spremnost da budu na usluzi, iako i oni imaju značajne projekte koji su u toku. Dogovorili smo da ćemo modalitete podrške prostudirati, da ćemo se konsultovati i na kraju usaglasiti na koji način možemo očekivati podršku ovog muftijstva. Očekujem podršku i cijele Bosne i Hercegovine i naše dijaspore, što vjrujem da će biti izvjesno i ostvarimo.“ –  izjavio je efendija Muhić.

More in Muftijstvo bihaćko