Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa direktoricom RTV USK Nerminom Zulić

Mi smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom i dogovorili smo da nema zaustavljanja i da nastavljamo istim intenzitetom kao i do sada.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa direktoricom radio-televizije Unsko-sanskog kantona Nerminom Zulić. Istaknuta je dosadašnja dobra saradnja RTV USK i Muftisjtva bihaćkog, te se razgovaralo o nadolazećem mubarek mjesecu ramazanu i realizaciji ramazanskog programa na ovoj medijskoj kući.

“Zahvalan sam RTV USK, rukovodstvu i zaposlenicima, što prate i naš rad i što redovno našim vjernicima pružaju sve neophodne informacije kada je u pitanju rad Islamske zajednice na ovom prostoru, ali koji redovno prate i vjerske aktivnosti i posebne dane i datume od značaja za islam, muslimane i Islamsku zajednicu. Naravno, i mi s naše strane koliko god možemo izlazimo u susret i podupiremo rad naše radio-televizije. Naravno, mi smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom i dogovorili smo da nema zaustavljanja i da nastavljamo istim intenzitetom kao i do sada. Zahvaljujem direktorici Zulić i urednici Aličević na veoma konstruktivnom i prijatnom razgovoru kojeg smo imali danas.” – istakao je muftija Kudić.

Direktorica RTV USK Nermina Zulić je istakla kako je RTV USK u službi svih građana Unsko-sanskog kantona i da su vjerski programi i vijesti iz religijskih zajednica sastavni dio programskih sadržaja ove medijske kuće.

“Naša medijska kuća je uvijek zainteresirana za medijski sadržaj koji će biti interesantan ljudima koji nas gledaju. Svakako je religijski program i vijesti iz religijskih zajednica sadržaj koji zanima naše gledaoce. Drago mi je da postoji obostrani interes i da postoji volja i želja da taj programski sadržaj bude što kvalitetniji i atraktirvniji za našu publiku. Drago mi je da smo opravdali očekivanja i da je RTV USK poželjan medijski partner Islamskoj zajednici. Zahvaljujem se cijenjenom muftiji bihaćkom hafizu Mehmed-ef. Kudiću i njegovim saradnicima što ulažu značajnu energiju da naša saradnja bude što bolja i kvalitetnija.” – poručila je direktorica Zulić.

Ovom sastanku su prisustvovali i mr. Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog i Merima Aličević, urednica dokumentarnog programa na TV USK.

More in Muftijstvo bihaćko